AMSTERDAM - Vrouwen besteden rond de feestdagen zeven minuten extra aan hun looks. Hierbij is een goed kapsel belangrijker dan feestelijke make-up.

Vrouwen voelen zich met kerst- en nieuwjaarsfeestjes het meest sexy als hun haar goed zit (46 procent). Een glamorous make-up zorgt bij slechts tien procent van de ondervraagde vrouwen voor een fijn gevoel tijdens de feestdagen, zo blijkt uit onderzoek van een grote Nederlandse drogisterij onder ruim duizend respondenten.

In totaal besteden dames zeven minuten meer dan op andere dagen voor de spiegel om het gewenste effect te bereiken. Maar als vrouwen tijdens de feestdagen géén complimentje krijgen van hun partner over hun uiterlijk, baalt drie op de tien vrouwen.

Naturel

Ook voor hun partner hoeven vrouwen zich niet extra uit te sloven. 21 procent van de mannen geeft aan hun vrouw het liefst met een naturel make-up te zien tijdens kerst- en nieuwjaarsfeestjes, slechts tien procent geeft de voorkeur aan een sexy look met hoge hakken en een opvallende make-up.