AMSTERDAM - Het Italiaanse modehuis Marni gaat een lentecollectie voor H&M ontwerpen, zo laat H&M in een persverklaring weten.

Op 8 maart 2012 wordt de Marni for H&M collectie gelanceerd. De collectie zal zowel dameskleding, herenkleding als accessoires bevatten en is in 260 winkels wereldwijd en online verkrijgbaar.

De collectie bevat veel karakteristieke prints, designs en kleuren en is tegelijkertijd zowel sportief als chique.

Damescollectie

De damescollectie kenmerkt zich door Afrikaans geïnspireerde items en eenvoudige blokkleuren. 

De silhouetten zijn gebaseerd op typische Marni stukken, met plooirokken, jurken, 7/8 broeken en jacquard knitwear, en materialen die variëren van zijde tot frisse katoenen popeline. Om de look compleet te maken omvat de collectie bijpassende sieraden, schoenen, tassen en sjaals.

De kleuren en stoffen in de herencollectie zijn wat zachter, aldus H&M. Ook is het gebruik van prints in de items voor mannen wat subtieler.

Combineren

“Ik wilde een echte Marni-garderobe ontwerpen waarin al onze favoriete ontwerpen met de karakteristieke materialen en dessins te herkennen zijn. Ik houd ervan om dessins en kleuren naast elkaar te gebruiken, zo combineer ik tribal motieven met Bauhaus prints voor een sportieve uitstraling”, aldus Consuelo Castiglioni, oprichtster en creatief directeur, in het persbericht.

Jongere generatie

"Het is geweldig om met deze collectie een breder publiek aan te spreken en dan vooral de jongere generatie", aldus Castiglioni. "Het was een geweldige uitdaging en ik ben erg trots op het resultaat."

De laatste designercollectie voor H&M werd door Versace ontworpen en werd eerder deze maand gelanceerd.