AMSTERDAM – Yves Saint Laurent brengt de meest iconische parfums van het huis samen in één nieuwe collectie. Vier mannengeuren en vier vrouwenparfums werden opgefrist en kregen een nieuw uiterlijk.

De vier vrouwenparfums in de collectie zijn ‘Y’, het eerste parfum van Saint Laurent uit 1964, het bloemige ‘Yvresse’ uit 1993, ‘In Love Again’ uit 1998 en het kruidige ‘Nu’ uit 2003. De herlanceringen zijn qua formule vrijwel geheel trouw aan het origineel.

Voor mannen bevat de collectie “YSL Pour Homme’, de eerste mannengeur van de ontwerper uit 1971, ‘Jazz’ uit 1988, ‘Rive Gauche Pour Homme’ uit 2003 en ‘M7’ uit 2002. Deze laatste werd omgedoopt tot ‘M7 Oud Absolue’ om de huidige populariteit van het exotische ingrediënt Oud in parfums te benadrukken.

Kubus

De collectie bestaat uit acht identieke kubusvormige flacons, uitgevoerd in beige voor de vrouwenparfums en in zwart voor de mannengeuren. Tot voor kort waren deze klassieke YSL-geuren niet meer of nog maar nauwelijks verkrijgbaar. De prijzen liggen tussen de 65 en 85 euro.