AMSTERDAM - Het bestuursorgaan van West Hollywood heeft besloten de verkoop van 'alle artikelen waarin bont zit verwerkt, waaronder kleding, riemen, hoeden, schoenen, handschoenen en shawls' te verbieden.

"De term 'bont' is in grote lijnen van toepassing op dierenhuiden met haar, zoals van nerts, schaap, vos, chinchilla en konijn, maar niet van toepassing op leer", zo luidt de nieuwe regel volgens WWD. "Meubilair is vrijgesteld van de verordening, evenals kleding verkocht door vintage winkels, non-profit organisaties of privé."

Hoewel West Hollywood slechts een populatie heeft van 35.000 inwoners, maken de mensen die vóór bont zijn zich grote zorgen, omdat vele chique winkels als Kitson, Balenciaga, Alberta Ferretti, H. Lorenzo en Maxfield in die buurt zitten. Zij hebben tot 21 september 2013 om hun winkels 'bontvrij' te maken.

De Fur Information Council of America is van plan het verbod aan te vechten, met de economie als argument. Uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van de organisatie blijkt dat er jaarlijks voor 1,5 miljoen aan artikelen met bont erin verwerkt wordt verkocht en dat 46 procent van alle winkels in West Hollywood bont verkopen.