AMSTERDAM - De helft van de vrouwen met kledingmaat 40 tot 46 is tevreden over haar figuur. Bij het shoppen denken zij echter wel goed na of bepaalde kleding bij hun figuur past.

Dit blijkt uit onderzoek van mode- en beautywebsite Styletoday onder 789 curvy lezeressen, waarin gevraagd werd naar hun shopperikelen.

Tijdens het winkelen zijn de buik en taille een doorn in het oog bij vrouwen met rondingen. 77 procent geeft aan daar drie kilo kwijt te willen. Daarnaast wil 20 procent graag slankere heupen en wenst 3 procent mooiere armen.

Advies

Tevreden over het advies in winkels zijn deze vrouwen, door de website ook wel ‘inbetweenies’ genoemd, bepaald niet. Slechts een kwart zegt goede tips te krijgen tijdens het shoppen. 18 procent wil sowieso liever niet geholpen worden tijdens het winkelen.

Inspiratie voor outfits wordt voornamelijk uit modebladen en van websites gehaald. De favoriete manier van shoppen is onder deze vrouwen nog altijd een gewone, fysieke winkel (37 procent). De helft geeft wel aan dat ze dit afwisselen met online shoppen.

Stijlicoon

Caro Emerald is voor de vrouwen met maat 40 tot 46 het meest inspirerende voorbeeld. Ze wordt op de voet gevolgd door presentatrice Linda de Mol en modejournaliste Fiona Hering.