AMSTERDAM – Karl Lagerfeld wordt op 7 februari hoofdredacteur van Metro. Als aftrap van de Fashion Weeks in New York, Londen, Parijs en Milaan zal Lagerfeld voor één dag de scepter zwaaien over de gratis krant.

Lagerfeld wordt hoofdredacteur voor alle edities van de gratis krant en zal de hele dag werken op de redactie in Parijs. Hij zal samenwerken met de redacteurs aan een speciale mode-editie van de krant, die ‘The World According To Karl’ zal heten. De ontwerper gaat illustraties en commentaren leveren, zo meldt WWD. Lagerfeld volgt Lady Gaga op, die in mei een dag hoofdredacteur van de krant was.

Wedstrijd

“Ik hou van kranten en vind het een uitdaging om er één dag te werken”, zegt Lagerfeld. “Metro verschijnt wereldwijd en dat maakt het nog leuker.”

In de aanloop naar de Lagerfeld-editie organiseert Metro een ‘Look Book’ wedstrijd. Deelnemers moeten hun eigen fashion statements op een website plaatsen. De winnaar reist op 6 februari naar Parijs om de redactieassistent van Lagerfeld te zijn. Daarnaast wint hij of zij enkele kledingstukken uit de collectie van de ontwerper.