AMSTERDAM - Sjinkerij De Bóbbel in Maastricht is het beste café van Nederland. Dit maakte het vakblad Misset Horeca dinsdagavond bekend.

Het bedrijf van Taco van der Bijl eindigde op de eerste plaats in de Misset Café Top-100, een lijst met beste cafés van Nederland die jaarlijks wordt samengesteld door een vakkundige jury bestaande uit verschillende cafékenners. De Bóbbel stond vorig jaar nog op nummer drie.

Volgens de jury is in dit authentieke café 'alles tot in de puntjes verzorgd', de 'productbehandeling top' en de gastvrijheid van 'on-Nederlands hoog niveau'.

De tweede plaats op de lijst is dit jaar voor café Anvers in Tilburg, dat negen plaatsen steeg vergeleken met vorig jaar. De Bonte Koe in Purmerend, die vorig jaar nog op nummer twaalf stond, staat nu op de derde plek. Op de vierde plaats staat In de Wildeman in Amsterdam.

Utrecht

Utrecht is de stad die dit jaar met de meeste cafés in de lijst voorkomt. Zes cafés in deze stad hebben een plaatsje in de Café Top-100 veroverd. Hiermee blijft Utrecht erkende cafésteden als Amsterdam en Maastricht voor. De hoofdstad is met vijf cafés present in deze lijst.

Criteria

Voor het kiezen van de Café Top-100 werden bijna 400 cafés in heel Nederland bezocht en beoordeeld op criteria als gastvrijheid, sfeer, kwaliteit van de geserveerde dranken, hygiëne en uitstraling.