AMSTERDAM – Mannen trappen vaker in Facebook-oplichtingen, vooral wanneer zij worden geconfronteerd met een schaars geklede vrouwelijke ‘vriend’.

Uit onderzoek van een antivirus softwarebedrijf gehouden onder meer dan 1.500 internetgebruikers in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, blijkt dat mannen eerder worden opgelicht op sociale netwerksites dan vrouwen, zo meldt Daily Mail.

Het onderzoek stelt dat mannen een zwak hebben voor onbekende, schaars geklede vrouwen, die ‘vrienden’ willen worden op websites als Facebook.

Persoonlijke informatie

Vrouwen zijn voorzichtiger dan mannen als het gaat om het delen van privé-informatie. Mannen worden sneller bedrogen, omdat zij zwoelkijkende vrouwen sneller toevoegen. Hierdoor geven zij vaak persoonlijke informatie vrij, waardoor ze sneller doelwit zijn van online oplichting.

64 procent van de onderzochte vrouwen weigert altijd een vriendschapsverzoek van een vreemde. Bij mannen is dit ongeveer 50 procent. Ook laat een kwart van de mannen vreemden hun profiel bekijken. Vrouwen laten dit minder toe, slechts 15 procent is hier wel toe bereid.