AMSTERDAM – In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, houden vrouwen niet van knuffelen in bed. Mannen hebben daarentegen veel vaker behoefte aan een knuffel, vooral na een vrijpartij.

Dat blijkt uit een groot onderzoek van de Britse bedden- en matrassenfabrikant Silentnight, zo meldt Daily Mail. De helft van de Britse vrouwen geeft aan niet van knuffelen te houden omdat ze liever willen gaan slapen. Mannen klagen over een gebrek aan knuffels in bed. Ruim 30 procent van de vrouwen haat knuffels, maar knuffelt toch omdat ze hun partner niet willen teleurstellen.

Een derde van de vrouwen knuffelt haar partner maar twee keer per week en 55 procent knuffelt zo kort mogelijk. Zo’n 5 procent van de vrouwen zegt haast nooit te knuffelen en 10 procent geeft de voorkeur aan Facebook boven knuffelen.

Opvallend is dat maar liefst 77 procent van de vrouwen wel eens de ‘knuffel en rol weg’ van Ross uit Friends heeft toegepast. In die bekende scène legt Ross aan Chandler uit hoe dat moet: knuffel je vriend(in) tot ze in slaap valt, maakt jezelf voorzichtig los en rolt snel naar de andere kant van het bed om je eigen slaapruimte veilig te stellen.

Vasthouden

Mannen zijn niet blij met dit alles. Zo'n 36 procent klaagt dat ze te weinig knuffels krijgen. Ruim 20 procent van de mannen wil hun vriendin de hele nacht vasthouden, terwijl slechts 18 procent van de vrouwen dat wil. Slechts 18 procent van de mannen heeft de truc van Ross wel eens uitgevoerd.

“Blijkbaar zijn mannen veel gevoeliger”, zegt een woordvoerder van Silentnight. “Ze hunkeren zelfs meer naar het intieme gevoel van een knuffel dan vrouwen en dat is een verrassend resultaat.”

Britten knuffelen overigens vaker in de koude wintermaanden. Ruim 40 procent gaf aan dat knuffelen fijner is in de winter dan in de zomer.