AMSTERDAM – De Belgische modeontwerper Tim van Steenbergen heeft een lamp ontworpen voor Delta Light. De lamp zal verkrijgbaar zijn in drie formaten en in verschillende uitvoeringen.

Het bedrijf benaderde de ontwerper met het doel een nieuwe versie van de Husk, één van de bekende lampen van het merk, te maken. Uiteindelijk ontwierp Van Steenbergen een totaal nieuwe lamp met witte aluminium stroken, die hij zelf omschrijft als een geëvolueerde versie van de Husk. De lamp is vanaf begin 2012 verkrijgbaar.

Tijdloos

De ontwerper is enthousiast over de samenwerking. “Dankzij mijn shows en werk voor het theater begrijp ik maar al te goed hoe belangrijk de juiste verlichting is”, zegt hij. “Licht kan maken of kraken. Delta Light en ik hebben samen een tijdloos lichtobject gecreëerd.”

Van Steenbergen studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en lanceerde in 2001 zijn eerste collectie in Parijs. Naast zijn eigen collecties maakte hij onder meer sieraden voor Swarovski en outfits voor Barbie.