AMSTERDAM – Mannen kijken bij een ontmoeting meteen naar de lippen van een vrouw. Ze letten daarbij op de grootte, de volheid en de vorm. Dat blijkt uit onderzoek van Labello.

Labello liet Panelwizard een onderzoek houden onder 1.000 Nederlanders. Daaruit blijkt dat 46 procent van de Nederlanders hun eigen lippen mooi vinden. Van de vrouwen is zelfs 52 procent tevreden over de eigen lippen. Met name mannen kijken bij een eerste ontmoeting direct naar de lippen van de persoon die voor hen staat. Ruim de helft van mannen vindt vrouwen met mooie lippen sexy en 16 procent gaat er van uit dat een vrouw met mooie lippen beter zoent.

Bij mannen zijn de lippen van Doutzen Kroes en Angelina Jolie het populairst. Vrouwen geven de voorkeur aan de lippen van George Clooney. Ook de lippen van de eigen partner scoren hoog.

Lippenstift

De deelnemers aan het onderzoek denken heel wat af te kunnen lezen aan iemand’s lippen. Zo zien mensen aan de lippen of iemand zorgzaam is (25 procent), en of iemand goed kan zoenen (13 procent).

Mannen blijken niet dol te zijn op fel gestifte lippen. Zo’n 36 procent geeft aan dat ze ongestifte lippen het aantrekkelijkst vinden. Bijna 20 procent van de mannen vindt lippenstift zelfs een regelrechte afknapper. Een koortslip of schilfers wordt door de overgrote meerderheid van de deelnemers als reden genoemd om iemand niet te zoenen.