AMSTERDAM - Het Canadese model Coco Rocha komt met een sieradenlijn waarvan de opbrengst naar de strijd tegen mensenhandel en uitbuiting in Cambodja gaat.

De sieraden voor de collectie, die de naam Coco Rocha For Senhoa heeft gekregen, zijn ontworpen door Rocha zelf. Deze ontwerpen zijn vervolgens vervaardigd door slachtoffers van mensenhandel in Cambodja, die ook de gehele opbrengst ontvangen.

“Toen ik eenmaal hoorde van het enorme probleem met mensenhandel in Cambodja, wist ik dat ik wat moest doen", vertelt Rocha aan Style.com.

Senhoa

De organisatie waar Rocha de lijn mee heeft opgezet, Senhoa, zorgt voor sociale reïntegratie en werkgelegenheid voor slachtoffers van mensenhandel en uitbuiting door ze onder meer sieraden en accessoires te laten maken.

Iman

Coco Rocha For Senhoa bestaat uit metaal en Swarovski-diamanten en bevat kettingen, armbanden en oorbellen met prijzen tussen de 46 en 710 euro.

Om de lijn te promoten zetten onder anderen model Iman en fotograaf Nigel Barker zich in voor de campagne. De sieraden zijn vanaf deze week te koop via de website van Senhoa.