AMSTERDAM - Jan Taminiau is verantwoordelijk voor vijf unieke ontwerpen, de bedrijfskleding en de Floriade Fashion Week, die in mei 2012 plaats zal vinden.

Taminiau liet zich voor de samenwerking met de Floriade 2012 inspireren door zijn laatste collectie Nature Extends. Deze couturecollectie met elementen uit de natuur was onlangs ook zijn inspiratie voor het ontwerp van een champagnefles voor Zarb. 

 
Tevens geeft de ontwerper speciaal voor designstudenten een vierdelige Masterclass over Design & Duurzaamheid. De Nederlandse designacademies kunnen elk 15 studenten aanmelden voor de Masterclass, die vanuit het thema ‘Nature Extends’ duurzame ontwerpen moeten maken. Tijdens de Floriade Fashion Show worden 15 ontwerpen getoond.
 

Tentoonstelling

De ontwerpen van Taminiau worden getoond tijdens de Floriade Fashion Show en zijn tijdens de gehele Floriade-periode tot en met 7 oktober 2012 te bekijken in de binnententoonstelling Villa Flora. Behalve Taminiau, werken ook trendwatcher Lidewij Edelkoord, fotograaf Peter Stigter en Peter Leferink, hoofddocent mode van AMFI mee aan de Floriade.
 
De Wereld Tuinbouw Expo Floriade 2012 wordt gehouden op een terrein van 66 hectare in Venlo. De expo bevat vijf thema’s: welzijn, duurzaamheid, cultuur, zicht op de toekomst en kwaliteit van het leven.