AMSTERDAM – Ter gelegendheid van de première van de Amerikaanse remake van The Girl With The Dragon Tattoo, lanceert H&M een collectie die is geïnsprieerd op de kleding van Lisbeth Salander, de heldin van de flim.

Trish Summerville, die de kleding voor de film ontwierp, is ook verantwoordelijk voor de collectie bij H&M.

De kleding van Lisbeth Salander heeft in de Millennium trilogie van Stieg Larsson een look bestaande uit voornamelijk leren motorjassen, gescheurde jeans en capuchontruien. Deze kerst wordt de Engelstalige verfilming van het eerste deel van de trilogie uitgebracht, Mannen Die Vrouwen Haten, geregisseerd door David Fincher.

De collectie

Summerville ontwierp voor H&M een collectie van 30 verschillende items, bestaande uit onder meer leren jassen en broeken, capuchontruien met ritssluiting en gescheurde jeans in de tinten zwart, grijs, verwassen wit of donkerrood. Daarnaast zijn er handgeschilderde t-shirts, diverse accessoires en schoenen als hoge sneakers, enkellaarzen met sleehak en leren laarzen.

“Ik wilde deze collectie de essentie en de kracht van Lisbeth Salander meegeven, maar met een modieuze twist”, zegt Summerville. “Ik wil dat vrouwen er hun eigen favorieten uit kiezen om die vervolgens te combineren met items uit hun eigen garderobe, en zo hun eigen stijl creëren.”

De collectie zal 28 november haar debuut maken bij Colette in Parijs en is vanaf 14 december wereldwijd verkrijgbaar op de Divided afdelingen van de H&M-winkels.