AMSTERDAM – Louis Vuitton maakt zich op voor een debuutlancering in de parfumwereld. Het modemerk komt begin volgend jaar met een eerste geur.

Volgens bronnen is Louis Vuitton een onderzoek gestart naar zeldzaam, bijna uitgestorven bloemen in Frankrijk, die gebruikt kunnen worden als basiselementen voor het parfum. Cavallier-Belletrud staat namelijk bekend als de specialist in het gebruik van natuurlijke grondstoffen.

Vuitton kiest de Franse Jacques Cavallier-Belletrud als parfumeur voor het merk. Volgens WWD start Cavallier-Belletrud volgend jaar januari aan zijn nieuwe carrière bij Louis Vuitton.

Jacques Cavallier-Belletrud

Cavallier-Belletrud, die momenteel werkzaam is bij de Zwitserse geur- en smaakstoffenleverancier Firmenich, kan terugkijken op een opmerkelijke carrière in de parfumbranche.

Hij was de neus achter populaire geuren als Jean Paul Gaultier Classic, Dior Addict, Poeme van Lancome, Stella van Stella McCartney en Cinema van Yves Saint Laurent. In 2004 werd de parfumeur bekroond met de Prix Francois Coty Parfumeur Award.