AMSTERDAM - Een derde van de vrouwen zegt in haar vrije tijd liever met vriendinnen te zijn dan met haar man, omdat ze met haar vriendinnen meer lol zou hebben.

Zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van een Brits winkelcentrum onder 3.000 vrouwen.

Shoppen, het bezoeken van een spa, of dineren met een glas wijn vormen de top-3 van favoriete bezigheden met vriendinnen.

Zes op de tien ondervraagden gaat liever met haar vriendinnen winkelen dan met haar partner, omdat ze beter advies zouden geven. Een dagje uit met vriendinnen zou wel meer geld kosten dan een dag met vriendlief, zo meldt Daily Mail. Vrouwen sporen elkaar meer aan iets te kopen dan mannen dat doen.

Meer moeite

Wanneer vrouwen met elkaar afspreken, zouden ze ook meer moeite doen met het uitzoeken van een leuke outfit en meer tijd steken in het haar en hun make-up.

Toch zegt tweederde van de ondervraagde vrouwen zich schuldig te voelen, omdat ze niet vaak genoeg zouden afspreken met vriendinnen.

Een op de tien geeft zelfs aan dat ze meer 'zichzelf' kan zijn in de buurt van haar vriendinnen dan in het gezelschap van haar partner.