AMSTERDAM – Het Japanse Shiseido heeft Bio Performance, de bestverkopende gezichtscrème, vernieuwd. De nieuwe formule moet de textuur van de huid aanzienlijk verbeteren.

Bio Performance werd meteen na de introductie in 1987 één van de bestverkopende gezichtscrèmes in het luxe segment en was de eerste crème die het nu zo populaire hydraterende hyaluronzuur als ingrediënt introduceerde.

Shiseido heeft de formule nu aangepast, waardoor de crème de gezichtshuid nog beter zou moeten hydrateren en daardoor gladder en soepeler zou moeten maken. Aan de formule is onder meer een aminozuur toegevoegd dat zich van nature in het collageen van de huid bevindt. Daarnaast zit er nu een biologisch gistextract en een extract uit frambozen in.

Geschiedenis

Volgend jaar bestaat Shiseido 140 jaar. Het bedrijf begon werd in 1872 opgericht door de Japanse drogist Arinobu Fukuhara en is daarmee het oudste cosmeticabedrijf ter wereld. Fukuhara introduceerde intertijd in Japan de tot dan toe onbekende tandpasta. Momenteel is Shiseido een van de grootste cosmeticaconcerns ter wereld.