AMSTERDAM - De meeste Nederlanders shoppen liever online dan dat ze fysiek gaan winkelen, zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van PostNL onder 1.050 respondenten.

Vooral mannen shoppen liever via het web. Dat het 24 uur per dag, 7 dagen in de week en vanuit huis kan is voor hen de belangrijkste reden. Maar ook het vermijden van drukke winkels en vervelend winkelpersoneel zijn voor veel Nederlanders goede redenen om de winkelstraten te laten voor wat ze zijn.

Eerdere cijfers van PostNL toonden al aan dat Nederlanders steeds meer bestellingen via internet deden het afgelopen jaar. Uit onderzoek onder ruim 1.000 Nederlanders blijkt dat vooral kleding (52 procent), vakanties (49 procent), maar ook CD's en DVD's (47 procent) populair zijn om online aan te schaffen.

Daarbij kopen vrouwen vaker boeken en kleding op het web, terwijl mannen eerder voor CD's en DVD's, vakanties en elektronica gaan.

Boodschappen

Ondanks de groeiende populariteit van online shoppen, zijn er nog een aantal producten die Nederlanders liever niet via internet aanschaffen, zoals dagelijkse boodschappen, eten en drinken of bloemen.

Fysiek winkelen

Bijna de helft van de ondervraagden geeft aan regelmatig de stad in te gaan met familie, vrienden of partner om te shoppen. Vooral vrouwen shoppen vaak samen met anderen en dat is voor hen dan ook een van de belangrijkste redenen om offline te blijven winkelen.