AMSTERDAM – Het Metropolitan Museum of Art in New York organiseert een overzichtstentoonstelling waarbij de ontwerpen van Miuccia Prada en Elsa Schiaparelli centraal staan.

Het museum wil creaties van Prada en Schiaparelli tonen vanaf het moment dat ze het standaard modebeeld onderbraken en hun affiniteit met kunst terug lieten komen in hun ontwerpen.

“We wilden iets laten zien dat compleet anders was maar nog wel in het verlengde staat van onze strategie”, aldus Harold Koda, toezichthouder van Metropolitan Museum of Art, aan WWD. “Toen Schiaparelli eenmaal de kern van de tentoonstelling werd, maakte wij een logische sprong naar Prada. Het zijn beide zeer sterke Italiaanse vrouwen met een bepaalde schoonheid”.

Creaties

De tentoonstelling met de naam Elsa Schiaparelli en Miuccia Prada: On Fashion staat gepland voor 10 mei tot 19 augustus 2012, met Anna Wintour en Miuccia Prada zelf als covoorzitters. De expositie toont circa 80 ontwerpen van Schiaparelli vanaf eind jaren '20 tot begin jaren '50 en ontwerpen van Prada vanaf de jaren '80 tot heden.

Het plan is om gesprekken tussen Prada en Schiaparelli te creëren door hun standpunten over verschillende onderwerpen naar voren te brengen.