AMSTERDAM - Seks blijkt zo bepalend voor een relatie, dat het het einde ervan kan betekenen als partners er niet tevreden over zijn.

Dit blijkt uit onderzoek van Mama Magazine, waarin het blad haar lezeressen vroeg hoe zij over hun relatie denken. Relaties waarin de seks niet goed (meer) is, zijn niet vol te houden, stelt 44 procent van de 450 deelneemsters.

Dat de komst van kinderen een relatie verbetert, is volgens een groot deel van de vrouwen een utopie. Slechts een kwart is het met deze stelling eens. Bovendien menen de deelneemsters dat bij elkaar blijven voor de kinderen iets uit de vorige eeuw is: slechts 10 procent vindt dit nog verstandig.

Vreemdgaan

Over vreemdgaan hebben de vrouwen nog altijd een uitgesproken mening. Zo vindt een meerderheid (56 procent) dat de dader het thuis moet opbiechten en denkt 14 procent dat je dat juist niet moet doen.

Opvallend is dat 54 procent denkt dat haar relatie over is als zij vreemdgaat, tegenover 37 procent als haar partner over de schreef gaat. “Waarom we het minder killing voor de relatie vinden als hij vreemdgaat dan zij, weet ik niet”, zegt hoofdredacteur Phaedra Werkhoven. “Voor de hand liggend is dat vrouwen nog altijd minder makkelijk vreemdgaan dan mannen. En dat ze, als ze het doen, zichzelf er harder voor straffen.”