AMSTERDAM – Het duurste toetje ter wereld kost ruim 25.000 euro. Het dessert, dat de vorm heeft van een Fabergé-ei, werd gemaakt door een restaurant in het Engelse Windermere.

Dit meldt The Sun. Het zeer luxueuze dessert is gemaakt van biscuitgebak en vier verschillende soorten Belgische chocolade, met smaakaccenten van perzik, whiskey en sinaasappel. Daarnaast bevat het toetje eetbaar goud, champagne kaviaar en een diamant van twee karaat.

Marc Guibert, chefkok in het Lindeth Howe Country House Hotel in Windermere in Engeland, creëerde het dessert ter ere van de Engelse National Chocolate week. “Marc heeft al zijn culianire talent verwerkt in dit ongelofelijk mooie dessert”, zegt Stephen Broughton, manager van het Lindeth Howe hotel. “Het ziet er spectaculair uit, smaakt verrukkelijk en is het hoge prijskaartje meer dan waard.”

Wereldrecord

Het toetje is met z’n 25.000 euro het duurste dessert ter wereld. Toch komt het voorlopig niet in het Guinness Book of World Records. Daarvoor moet eerst iemand het dessert bestellen en betalen.

Een reservering voor het dessert moet drie weken van tevoren gemaakt worden. Het officiële wereldrecord is momenteel in handen van het Serendipity 3 Restaurant in New York. Zij maakten vorig jaar het ‘Frrrozen Haute Chocolate Desert’, wat ruim 20.000 euro kostte.

Bekijk foto's van het dessert hier.