AMSTERDAM - Veel Britse vrouwen schijnen vaak alcohol te drinken voordat ze seks hebben, omdat ze onzeker zijn over hun lichaam en bedprestaties.

Dit blijkt uit onderzoek, gehouden door een Brits beautymerk voor intieme verzorging, onder 3.000 vrouwen tussen 18 en 50 jaar.

Bijna de helft van de deelnemers is tijdens seks het liefst onder invloed van alcohol, omdat het remmingen wegneemt en ze daardoor avontuurlijker durven te zijn in bed, zo meldt The Times of India.

Gemiddeld sliepen de deelnemende vrouwen met acht verschillende mannen. Bij vijf daarvan waren zij bij de geslachtsgemeenschap dronken of aangeschoten. In twee situaties konden zij zich de naam van de man de volgende ochtend niet meer herinneren.

Aangeschoten

Vier op de tien vrouwen waren aangeschoten toen zij voor het eerst het bed deelden met een nieuwe sekspartner. Ook blijkt dat driekwart graag alcohol drinkt, voordat zij seks heeft met haar vriend of man.

“Het feit dat alcohol een zeer belangrijke rol speelt in hun liefdesleven laat zien dat vrouwen op zoek zijn naar een oppepper voor hun zelfvertrouwen, als het om slaapkameractiviteiten gaat”, concludeert onderzoekster Kathryn Lakeland.