AMSTERDAM - Thuis afspreken voor een etentje met vriendinnen, borrelen op de bank of zelfs een spelletjesavond wordt steeds vaker verkozen boven een avond in de kroeg of club.

Ruim 85 procent van de Nederlanders verkiest thuis afspreken boven uitgaan in een restaurant of kroeg, zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Panelwizard onder 530 respondenten in de leeftijd 25 tot en met 40 jaar in opdracht van Baileys.

Meer dan een derde geeft aan meer dan een keer per week of zelfs vaker thuis af te spreken. Slechts 10 procent spreekt liever buiten de deur, in een restaurant of in de kroeg af. Daarbij kiezen vrouwen vaker voor een etentje in een restaurant en zitten mannen juist vaker op de barkruk.

Borrelen

Er wordt vooral thuis afgesproken voor hapjes en drankjes, maar liefst 62 procent spreekt daarvoor thuis af. Vooral mannen kiezen zelfs af en toe voor een stevige borrel (26 procent, tegenover 14 procent van de vrouwen), terwijl vrouwen graag voor een kop thee of koffie gaan (33 procent, tegenover 12 procent van de mannen).