AMSTERDAM – Veertigers hebben meer seks dan twintigers. Dat blijkt uit een enquête van de Britse radiozender Smooth Radio waar 1.700 mannen en vrouwen in Groot-Brittannië aan meewerkten.

De radiozender stelde aan alle deelnemers vragen over hun seksleven. Daaruit bleek dat veertigers, na tieners, het vaakst vrijen.

Twee op drie veertigers heeft nu zelfs meer seks dan toen ze in de twintig waren. De onderzoekers vinden dat een opvallend resultaat omdat de meeste veertigers veel tijd spenderen aan de opvoeding van hun kinderen, hun carrière en de verzorging van oudere familieleden.

Andy Carter, manager van de zender, beweert dat veertigers veel ervaring hebben, maar nog steeds openstaat voor nieuwe ideeën. "Ze zijn opgegroeid in het rock-‘n-roll tijdperk en zijn hun wilde haren nog niet kwijt", zegt hij.

Café

Verder blijkt uit het onderzoek dat slechts 15 procent van de veertigers wekelijks een café bezoekt. Ze onderhouden hun sociale contacten liever door etentjes te organiseren voor hun vrienden of door naar restaurant te gaan.

Daarnaast heeft ruim 70 procent een profiel op een sociale netwerksite om in contact te blijven met dierbaren, en bezit ongeveer 50 procent een smartphone.

Sterren

Wat stijl betreft kijken veertigers op naar sterren zoals David Beckham, Cheryl Cole en Kylie Minogue, maar ook Lady Gaga is een bron van inspiratie.

Eén op de vijf koopt een dure outfit voor een avondje uit. Zo’n 20 procent heeft minstens één kledingstuk in de kast hangen dat meer dan 550 euro heeft gekost, terwijl een derde ooit 110 tot 270 euro spendeerde aan een mode-item.