AMSTERDAM – De 2012 voorjaarscollectie van het Nederlandse ontwerpersduo Viktor & Rolf was geïnspireerd op de authentieke miniatuurgarderobe van de pop.

Het decor van de show bestond uit een levensgroot silhouet van een gespleten rok. Bovenop de rok voorzag het Franse zangduo Brigitte het publiek van muziek. "Toen we in juni Brigitte tijdens de amfAR prijsuitreiking in Parijs zagen waren we verliefd op hun act. Het is een moderne mix van vrouwelijkheid en ironie. Hun performance is verfrissend en inspirerend", aldus het ontwerpersduo tegen de Franse pers.

De Nederlandse ontwerpers lieten hun fascinatie voor poppen zien door klassieke patronen veelvuldig uit te vergroten. Het resultaat was een verzameling van zeer vrouwelijke silhouetten en uitvergrote detailleringen. Er waren mantelpakken van zwart gecombineerd met zoete kleuren, jurken met ruches boven elkaar naast de uitvergrote siersteken en knopen.

Kleurrijk

De kleuren van de lente/zomercollectie waren levendig. Veel zoete snoepkleuren van perzikroze tot blauw en verschillende koraalkleuren kwamen voorbij. De stoffen bestonden voornamelijk uit tule, satijn en zijde.

Viktor & Rolf lente/zomer 2012