AMSTERDAM - Wetenschappers van L’Oreal werken aan een pil die moet voorkomen dat haar grijs wordt. De cosmeticagigant is de pil inmiddels uitgebreid aan het testen.

De wetenschappers werken al meer dan een decennium aan de pil en is nu zo ver dat de pil wordt getest op effectiviteit en veiligheid. Het werkzame ingrediënt is een nog geheim extract uit fruit. Door één pil per dag te slikken zou het haar zijn oorspronkelijke kleur houden en zou het niet grijs worden.

Bruno Bernard, hoofd van de afdeling haarbiologie bij L’Oreal, zegt in Daily Mail: “In een ideale situatie slik je onze pil je hele leven en word je nooit grijs. Maar we gaan er wel van uit dat je hem moet slikken voordat je grijs wordt. We denken niet dat hij haar dat al grijs is z’n oorspronkelijke kleur weer kan terug geven. We hebben een waterdichte formule ontwikkeld, en we denken dat we heel veel mannen en vrouwen heel blij gaan maken met deze pil.”

Haarkleurproducten

Jaarlijks wordt er wereldwijd voor 9,2 miljard euro aan haarkleurproducten verkocht. L’Oreal, de grootste producent van cosmetica en haarproducten ter wereld, hoopt de eerste te zijn die met de lucratieve anti-grijs pil op de markt komt. De pil zou niet duur zijn, maar kan L’Oreal miljoenen op gaan leveren als hij effectief blijkt te zijn.

Haar wordt grijs omdat het haar pigment verliest. Het pigment sterft af omdat het een tekort krijgt aan het enzym TRP-2. De pil moet tekorten TRP-2 aanvullen, waardoor het pigment niet sterft. L’Oreal verwacht in het voorjaar van 2013 klaar te zijn met de tests.