De stylisten van WeLikeFashion.com vertalen voor NU.nl wekelijks een catwalktrend naar de kledingkast. Dit keer een lofzang voor de ultrahoge split voor een langbenige look.

Terwijl de maxi trend nog lang niet op zijn einde is, geven de high end designers een sexy twist aan een lange rok door te kiezen voor een bijna dijhoge split. Zo was een glinsterende avondjurk bij Diane von Furstenberg voorzien van een ontbloot been in het gewikkelde design voor een flinke dosis sex-appeal.

De hoge uitsnede in rok of avondjurk was afgelopen zomer al te bewonderen bij o.a. Haider Ackermann, Rodarte en Mary Grant. Toch zet deze trend door in een kouder seizoen en is daarom bij uitstek geschikt voor de aanstormende feestdagen later op het jaar. In de jaren ’70 werd de split bovendien veel gezien in een bohemien maxi-jurk of een korter, wollen jurkje met symmetrisch aan de voorkant een splitje.

Ferragamo

Salvatore Ferragamo koos voor een vrij sobere collectie in zwart, wit- en grijstinten, maar ook voor een aansluitend silhouet en een split in donkere kokerrokken voor een sensueel effect. Vooral een vloerlange, glinsterende en geborduurde avondjurk, die op een mantel leek met zijn lange mouwen, was met smal riempje en split de showsteler van de catwalk.

Diane von Furstenberg

De Diane von Furstenberg vrouw van dit najaar houdt van een eccentrieke print, levendige kleuren, mooie details en een grote flaphoed. Zo opvallend was ook de uit elektrisch blauwe pailletjes opgetrokken avondjurk die een flinke split vertoonde en het perfect zou doen op de rode loper.

Split of niet, de jurkjes en rokken met zo’n bewerking bleven vooral heel elegant met een losvallend bloesje erover of een oversized blazer. Transparante stoffen in de mix met een dijhoge split in een kokerrok kregen bovendien een ladylike en bijna filmische twist met een koket hoedje.

Michael Kors

Luxe vakmanschap in de mix met losse draperiën was de sleutel tot de najaarscollectie 2011 van Michael Kors. Ook een bleek geel gekleurd zijde-jurkje werd getoond met een hoge, sexy split en gecombineerd met een zachte faux fur mantel erover.

Ook de kokerrok met dijhoge split was geliefd bij Michael Kors voor dit seizoen en gaf een sexy, maar ook stijlvolle uitstraling in de mix met witte, hooggesloten blouses of uitgevoerd in zachte grijstinten. Sexy, maar stijlvolle glamour is typisch Kors waarbij een hoge split werd gedragen met simpele belijning en minimale accessoires en maquillage.

Style tips

De hoge split in kokerrok of avondjurk is helemaal van nu, maar soms ook lastig om geheel stijlvol te dragen. Mooie benen zijn een vereiste voor deze trend waarbij eventueel een panty kan worden gedragen met subtiel, horizontaal patroon en een hooggehakte schoen voor een verlengend effect.

Als voor een meer bohemien stijl wordt gekozen met een maxi-rok en ontbloot been blijft de look meer nonchalant en chique met een grove, wollen sweater erboven. De kokerrok met een split doet het bovendien extra goed met een kleurrijke en ruimvallende blazer.

Trend Report: De hoge split