AMSTERDAM – De vraag wie de leeggekomen stoel van John Galliano bij Dior gaat innemen, begint soapachtige vormen aan te nemen. De deal met Marc Jacobs leek zo goed als rond, maar nu wordt Alexander Wang genoemd.

Dit berichtte de Britse Vogue dinsdag. Volgens de Britse modebijbel, die sprak met een insider, zit Dior in een lastige situatie. “De drie favoriete kandidaten kunnen de baan eigenlijk niet accepteren”, zegt de bron die heel dicht bij LVMH, het moederbedrijf van Dior, staat.

“Haider Ackermann is te edgy voor Dior. Marc Jacobs wil de baan heel graag hebben, maar LVMH wil liever dat hij bij Vuitton blijft, waar ze ook eigenaar van zijn. Riccardo Tisci heeft de baan geweigerd, hij wil bij Givenchy blijven. Daarmee valt de top drie af.”

Alexander Wang

Vogue betwijfelt of Wang de functie van hoofdontwerper bij Dior wel aankan. Eerder deze maand werd de collectie van Wang tijdens de New York Fashion Week goed ontvangen, maar de ontwerper maakt voornamelijk streetwear en sportkleding. Hij heeft totaal geen ervaring met haute couture.

Vooralsnog lijkt het er op dat de stoel van Galliano nog een tijdje leeg blijft.