AMSTERDAM - Italiaans modeontwerper Giorgio Armani sloot Milan Fashion Week af met een collectie geïnspireerd op de parel en het water.

"Het idee was om de kleuren van de parel te nemen. Alles is een spel op licht, het glimmende effect komt en gaat”, aldus Armani tegen WWD. De show begon met een projectie van golven en eindigde met een afbeelding van de maan op het water.

De collectie toonde verschillende versies van waterige kleuren, subtiele schakeringen van grijs tot blauw, uitgevoerd in materialen van zijde en satijn met een reflecterend oppervlak. De silhouetten waren lang en slank maar werden doorbroken door asymmetrische tops en rokken die een vertaling waren van het breken van golven.

Collectie

Voor overdag showde de ontwerper gedrapeerde jurken, korte jasjes, tunieken en eenvoudige pakken. Zoals gebruikelijk koos Armani voor eenzelfde silhouet broek. Dit keer tot aan de kuit met zijsplit die hij keer op keer onder de jassen en jurken toonde. Voor de avond lag de focus meer op borduursels en strakke jurken in satijn.

Giorgio Armani S/S 2012