AMSTERDAM - Italiaans modehuis Prada toonde tijdens Milaan fashion week een collectie waarin het vrouwelijke aspect centraal stond.

De show, genaamd 'Vrouwen en Auto’s' was voor de modeontwerpster een excuus om vrouwelijkheid in het licht te zetten. "Vrouwen kunnen wel degelijk vrouwelijk zijn, zelfs schattig. Een woord dat vandaag de dag bijna taboe is in de modewereld", aldus Prada tegen WWD. Het podium was een decor van grote speelse auto’s van piepschuim, in de kleuren rood, blauw, roze en wit.

De collectie, die iets weg had van een braaf schoolmeisje op weg naar volwassenheid, oogde uitdagend. Getailleerde jurken en wijde tops werden gedragen op plissé rokken, naast enkele meisjesachtige badpakken. De collectie toonde ook veel plooien in jassen en rokken. De stoffen waren van zacht pastelkleurige tinten, hier en daar bewerkt met leer.

Accessoires

Ook de accessoires hadden een vertaling van het autothema. Zo waren er tassen te zien met autoafbeeldingen en werden de schoenen versierd met vlammen. “Vrolijk en geestig”, aldus Prada.