AMSTERDAM - Karl Lagerfeld liet zich voor zijn 2012 voorjaarscollectie voor Fendi inspireren door de jaren zestig, met de nadruk op dagelijkse mode.

Lagerfeld gaf met de collectie voor het Italiaanse modehuis een tegenreactie op de talloze collecties van cocktailjurken. "Het leven is geen cocktail feestje. Ik houd van het dagelijks leven”, aldus Lagerfeld tegen WWD.

De boodschap van de ontwerper vertaalde zich in een vrouwelijk silhouet, smal in de taille en uitlopend naar de knie. De collectie toonde katoenen jurken met dichtgeknoopte kragen en geplooide schorten in verwassen rood of met blauw-witte strepen. Gevolgd door jurken met stippen van gekleurde applicaties of zwarte jurkjes uitgevoerd in verschillende stoffen zoals chiffon met zijden bloemen.

Details

De focus binnen de voorjaarscollectie lag op de schouderpartij. Lagerfeld toonde open schouders in tops en colberts, naast losvallende schouderpartijen in een korte zwarte jasjes. Andere detailleringen waren de opengewerkte breisels en de grote zakken op rokken afgewerkt met ruches. Naast de bewerkingen van kralen en leer in jurken.

Fendi S/S 2012