AMSTERDAM - Een nieuwe anti-rimpelpil vermindert kraaienpootjes met 30 procent. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Britse wetenschappers.

Uit experimenten met 480 vrouwen blijkt dat de diepte van de rimpels afneemt als het tablet drie keer per dag wordt ingenomen, zo blijkt uit het onderzoek.

De pillen produceren collageen, een eiwit dat een zeer belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel in het lichaam. De pil is volgende maand verkrijgbaar in Groot-Brittannië, Spanje en Canada.

Volledige resultaten zijn nog niet gepubliceerd, maar voorlopige gegevens worden in het tijdschrift New Scientist door wetenschappers omschreven als 'intrigerend'.

Kraaienpootjes

Vrouwen die deelnamen aan de proeven zagen na twee weken dat de diepte van hun kraaienpootjes was verminderd met gemiddeld 10 procent. In de meest succesvolle gevallen ging het zelfs om 30 procent.

Christopher Griffiths, hoogleraar dermatologie, spreekt over een mooi uitgebreid onderzoek. “Ik ken geen enkel ander onderzoek dat dit eerder heeft aangetoond.”

Als de resultaten van het onderzoek worden goedgekeurd, zal de anti-rimpelpil het eerste bewijs zijn van de vermindering van diepere lagen in de huid.