AMSTERDAM - Ontharen is een belangrijk onderdeel van lichaamsverzorging en vooral vrouwen lijken alles netjes bij te houden. Slechts 1 procent zegt zich nooit te ontharen, een percentage dat bij de mannen veel hoger ligt (10 procent).

Dat blijkt uit onderzoek onder 2.000 respondenten uit een mobiel consumentenpanel van een onderzoeksbureau tussen de 16 en 60 jaar oud, uitgevoerd in opdracht The Wax Bar.

Over het algemeen hebben zowel mannen als vrouwen het liefst dat hun bedpartner glad gewaxt of geschoren is. Hoewel slechts 1 procent van de vrouwen zich nooit onthaart, geeft een kwart van de mannen aan dat de schaamstreek van hun bedpartner wel een extra waxbeurt kan gebruiken.

Vooral de Brazilian Wax schijnt in populariteit toe te nemen, maar liefst driekwart van de ondervraagden is daarmee bekend. Toch denkt 17 procent dat dit een wax is die extra warm wordt gemaakt en 12 procent denkt dat dit een speciale behandeling is afkomstig uit Brazilië.

Angstig

Het merendeel van de respondenten zegt een waxbehandeling best een beetje spannend te vinden. Vrouwen zijn vooral bang dat zij tijdens de behandeling nare lichaamsgeurtjes hebben (30 procent). Daarnaast zegt een kwart het vervelend te vinden dat hun deels naakte lichaam te zien is tijdens de behandeling.

Mannen zijn vooral bang om te gillen of te huilen van de pijn, meer dan een kwart noemt dit vooruitzicht behoorlijk gênant.