AMSTERDAM – Dit weekend wordt de beveiliging rond de New York Fashion Week opgeschroefd. Dit heeft alles te maken met nieuwe terroristische dreigingen bij de herdenking van 9/11.

De organisatie van het mode evenement neemt de dreigingen serieus en staat voortdurend in contact met de politie en het stadsbestuur.

De beveiliging rond het Lincoln Center in Manhattan, waar de Fashion Week plaatsvindt, is strenger dan anders. Mensen zonder de juiste toegangspas worden weggestuurd en de politie is permanent aanwezig.

De New York Fashion Week was in volle gang toen tien jaar geleden twee vliegtuigen zich in de torens van het World Trade Centre boorden. Destijds werd het modespektakel meteen stopgezet, maar nu, tijdens de tiende verjaardag van de ramp, staat het mode evenement nauwelijks stil bij de gebeurtenissen van toen.

"Het zal altijd een beladen dag blijven”, zegt de directeur van Fashion Week, Stephanie Winston Wolkoff. “Maar mode is een industrie. De show moet doorgaan."

Steven Korb, voorzitter van de Council of Fashion Designers of America zegt: "We willen dat het een dag wordt vol positiviteit, een dag waarop we vol vertrouwen naar de toekomst kijken."

Alles over de herdenking van 9/11 in ons nieuwsdossier