AMSTERDAM - Lanvin heeft de hulp ingeroepen van vrouwen in Swaziland die met hiv besmet zijn. Zij ontwierpen vier poppen voor het Franse modehuis, die in gelimiteerde oplage verkrijgbaar zijn.

De opbrengst van de actie gaat naar Dessine l'espoir, een organisatie die met hiv besmette vrouwen in Afrika steunt, zo meldt Telegraph.

Jeanne Lanvin

De poppen zijn gemaakt in de geest van Jeanne Lanvin, oprichtster van het modehuis, die graag kleding maakte voor kinderen en poppen. Samen met andere Franse couturiers ontwierp zij vlak na de Tweede Wereldoorlog miniatuur kostuums, om zoveel mogelijk stofafval te voorkomen.

Dit mondde uit in een reizende tentoonstelling genaamd het Theâtre de la Mode, die door Groot-Brittannië, Scandinavië en de Verenigde Staten toerde om fondsen te werven voor oorlogsslachtoffers en ter bevordering van de Franse mode.

Kinderlijn

De modepoppen kosten 250 euro per stuk en zijn vanaf november in gelimiteerde oplage te koop in alle Lanvin boetieks en speciaalzaken. De lancering zal tegelijkertijd plaats vinden met de lancering van Lanvin’s eerste kinderlijn.
 
Lanvin lanceerde in 2008 ook al een poppenlijn, die bestond uit zeven verschillende keramische poppen.