AMSTERDAM - Sarah Burton strijdt voor de van Designer of The Year Award en Georgia Jagger, de 19-jarige dochter van Mick Jagger, is genomineerd voor Model of The Year.

Hoewel Sarah Burton pas sinds 16 maanden actief is als creative director bij Alexander McQueen, is ze nu al een van 's werelds bekendste modeontwerpsters, mede dankzij de bruidsjurk die zij ontwierp voor Kate Middleton en de veelbesproken jurk van Pippa Middleton.

Niet geheel onverwachts is Burton genomineerd voor de British Fashion Awards en strijdt ze tegen Erdem en Christopher Kane voor de Designer of The Year Award.

Designer Brand of the Year

Maandag werd de lijst van alle genomineerden bekend gemaakt, waarop ook te zien is dat Tom Ford, Burberry, Stella McCartney en Victoria Beckham in de run zijn voor de Designer Brand of the Year Award, zo meldt Telegraph.

De jonge Georgia Jagger maakt kans om Model of The Year te worden - de award waarmee Lara Stone in 2010 huiswaarts keerde - zij neemt het op tegen twee modellen die minstens twee keer zo oud zijn als de 19-jarige dochter van Mick Jagger en Jerry Hall, namelijk tegen Kristen McMenamy (46) en Stella Tennant (40).

De British Fashion Awards zullen eind november worden uitgereikt.