AMSTERDAM - De trouwjurk van Kate Middleton is een hit. De japon is tentoongesteld in Buckingham Palace en heeft in zes weken al 350 duizend bezoekers weten te trekken.

"We zijn blij dat zoveel mensen Buckingham Palace hebben bezocht deze zomer", vertelt een woordvoerder van het koninklijk huis aan de Britse krant Daily Mail.

Kate gaf 29 april haar jawoord aan de Britse prins William. Ze trouwde in een japon van Sarah Burton, hoofdontwerpster van modehuis Alexander McQueen. Naast de trouwjurk zijn ook haar sluier, tiara, schoenen en diamanten oorbellen te bewonderen.

Iemand die de tentoongestelde jurk niet kan waarderen, is de Britse koningin Elizabeth. Zij vindt de jurk naar verluidt verschrikkelijk, afzichtelijk en eng. De japon is nogal spookachtig uitgelicht tegen een donkere achtergrond en de tiara lijkt los boven de jurk te zweven.

Maand

De tentoonstelling duurt nog een kleine maand en levert zo'n acht miljoen pond op. De verwachting is dat dan vijfhonderdduizend mensen de jurk hebben bewonderd.

"De royal wedding heeft over de hele wereld aandacht gekregen en daarom is het logisch dat veel mensen de jurk van dichtbij willen zien", verklaart de woordvoerder.