AMSTERDAM - Voor de tentoonstelling Object Abuse in Londen vroeg KesselsKramer Outlet verschillende ontwerpers, kunstenaars en stylisten een alledaags object in iets anders te transformeren. Antoine Peters breide een jurk van onderbroeken.

Volgens Peters is er niets meer alledaags dan de onderbroek, daarom besloot hij zoveel mogelijk slipjes, strings en onderbroeken te verzamelen en daar een jurk van te maken. "Ik heb ze in repen geknipt en aan elkaar geknoopt. Ik heb echt alles van de slipjes gebruikt. Hierdoor is het van veraf een mooie kleurrijke jurk, maar ervaar je van dichtbij de verrassing dat hij in zijn geheel uit onderbroeken bestaat."

Object Abuse is onder andere bedoeld om te laten zien hoe materiaal hergebruikt kan worden, maar legt ook uit dat dat werken met de handen anders laat denken en nieuwe ideeën genereert.

Goed doel

Alle creaties zijn tijdens de expositie te koop en de opbrengst gaat naar de St Monica's of Hackney Primary School Art Department. De tentoonstelling is van 2 tot en met 25 september te zien bij KK Outlet in 42 Hoxton Square te Londen.