AMSTERDAM - Een slippertje of zelfs affaire is volgens onderzoek niet langer de voornaamste reden voor echtparen om uit elkaar te gaan.

Jaarlijks voert het Britse adviesbureau Grant Thornton een onderzoek uit waarbij vooral gekeken wordt naar de reden van een scheiding. Al sinds 2003 bleek een buitenechtelijke relatie de grote boosdoener.

Dit jaar blijkt echter dat echtparen voornamelijk scheiden omdat ze niet meer verliefd zijn of gewoonweg uit elkaar zijn gegroeid (27 procent). Hoewel een affaire nog steeds de op een na grootste reden is om te scheiden (25 procent), gaan koppels onder andere ook uit elkaar omdat de partner een mid-life crisis heeft.

Beroemde affaires

Louisa Plumb, een van de onderzoekers, verklaart de verschuiving van een affaire naar een tweede plek als reden voor een scheiding aan de hand van beroemdheden die slippertjes maken. "Meer huwelijken dan ooit overleven een affaire", zo zegt Plumb. "Het kan zeker zijn dat voetballers als Wayne Rooney en Ashley Cole daar invloed op hebben."

Huwelijkse voorwaarden

Van de 101 ondervraagde advocatenkantoren, zegt zes op de tien een enorme stijging te zien in trouwen onder huwelijkse voorwaarden, zo meldt Telegraph.