AMSTERDAM - Dertig jaar geleden was het nog ondenkbaar dat een vrouw een man ten huwelijk zou vragen, maar het tij is gekeerd. Een toenemend aantal vrouwen gaat voor haar geliefde op haar knieën.

Dit blijkt uit een onderzoek van een Britse datingsite, waaraan 1.500 mensen deelnamen.

Een op de tien vrouwen deed een aanzoek aan haar man, zo bleek. Als de vrouw een huwelijksaanzoek doet, is dit meestal impulsief. Vier op de vijf vrouwen plant het aanzoek in minder dan een maand tijd en meer dan de helft doet het in een opwelling.

Weinig romantiek

Tijdens het onderzoek kwam ook naar voren dat de romantiek ver te zoeken is als het gaat om huwelijksaanzoeken. Slechts een op de vijf mannen gaat traditioneel op zijn knieën en bijna de helft besteedt minder dan een paar dagen aan het plannen van het aanzoek.

De meeste vrouwen blijken dat dan ook helemaal niet erg te vinden, slechts een op de drie vrouwen wil dat haar partner op zijn knieën gaat.

Vakantie

De dagen van een romantische huwelijksaanzoek in een zonnig oord zijn voorbij, zeven op de tien mannen stellen thuis de grote vraag. Vrouwen hebben dan ook lage verwachtingen betreffende het huwelijksaanzoek. Slechts 15 procent hoopt dat haar partner haar tijdens de vakantie ten huwelijk vraagt, zo meldt Daily Mail.