AMSTERDAM - Sinds topmodel Miranda Kerr vertelde dat kokosolie het geheim is achter haar gladde huid, is er een ware run op het product ontstaan.

In een interview onthulde de 28-jarige schone dat ze haar gladde huid en glanzende haar te danken heeft aan een paar theelepels kokosolie. "Ik kan geen dag zonder kokosolie. Ik gebruik vier theelepels per dag, in mijn salade of in mijn groene thee", aldus Kerr. Het betaalbare beautyproduct vliegt sindsdien over de toonbank.

Een Britse gezondheidsketen zag de verkoop van de potjes gevuld met kokosolie met 50 procent stijgen in het afgelopen jaar. De stijging ging vooral in de laatste maand aanzienlijk hard.

De olie bevat bepaalde vetten die de huid en het haar glad en glanzend zouden maken, sommige gebruikers claimen er zelfs door te zijn afgevallen, zo meldt Daily Mail.

Gevaarlijk

De World Health Organization waarschuwt echter voor het drinken van een teveel aan kokosolie, omdat er veel verzadigde vetten en calorieën in zitten - een theelepel (15 gram) bevat ongeveer 135 calorieën.

"Kokosnoot bestaat voor 50 procent uit vetten die het risico op een hartaanval kunnen vergroten wanneer er te veel van wordt geconsumeerd", zo voegt Mike Gordon, voedingsspecialist aan de Reading Universiteit eraan toe.