AMSTERDAM - Vijftigers vrijen gemiddeld iets minder dan dertigers, maar omdat ze meer tijd en energie hebben voor seks, genieten ze er nog net zo veel van.

De gemiddelde vijftiger in Nederland heeft 6 keer per maand seks, dertigers doen het ongeveer 9 keer per maand. Toch zijn vijftigers blijer met de frequentie, 49 procent doet het naar haar of zijn idee genoeg. Onder de dertigers is dat 40 procent.

Dit blijkt uit online onderzoek in opdracht van maandblad Zin onder 500 mannen en vrouwen van 30-39 jaar en van 50-59 jaar.

Tijdgebrek

Bijna driekwart van de vijftigers geeft aan genoeg tijd te hebben voor haar seksleven, een percentage dan bij dertigers aanzienlijk lager is, namelijk 55 procent. Ook een gebrek aan energie is bij de meeste vijftigers niet van toepassing. Slechts 22 procent heeft daar last van, tegenover 35 procent van de dertigers. Vooral dertigers met thuiswonende kinderen hebben er weinig energie voor.

Opvallend detail dat uit het onderzoek naar voren kwam is dat wie in zijn dertiger jaren een goed seksleven heeft, dat ook in zijn vijftiger jaren zal hebben.