AMSTERDAM - Wat voor kapsels kwamen er voorbij op de catwalk in Parijs, New York, Londen en Milaan? In ieder geval glad en stijl. Styletoday geeft trendinspiratie voor komend najaar.

Trend 1: Nonchalant

Nonchalant haar waar (zogenaamd) weinig aan is gedaan is de nieuwe ‘out of bed look’ en wordt gedragen met een knot, los haar of visgraatvlecht.

Trend 2: Jaren '70

De jaren '70 zijn terug! Dus zijn de kapsels recht en steil met af en toe het gebruik van de krultang voor een slag aan de voorkant van het haar.

Trend 3: Glanzend haar

De haren zijn dit najaar glanzend en glad en worden gedragen met een scheiding, net als bij Alberta Ferretti en Versace. De plaats van de scheiding maakt niet uit. Aan de zijkant of in het midden, het mag allemaal.

Trend 4: Omakapsel

Haar zoals grootmoeder het draagt, is weer in en sommige ontwerpers kleuren het haar hiervoor zelfs grijs. Deze coupe is chic en vrouwelijk. Gezien bij onder andere Valentino, Nina Ricci en Bottega Veneta.

Trend 5: Uitgroei

Ook de uitgroei is helemaal in en dan het liefst op zo'n manier dat alleen in de punten de geverfde kleur nog zichtbaar is, ofwel ombre. Onder andere gezien bij Dior, Giorgio Armani en Byblos.

Trend 6: De vlecht

De vlecht is niet alleen deze zomer een hit, maar ook dit najaar mag het haar weer gevlecht door het leven.

Trend 7: Haarversiering

Een haarband, hoedje of zelfs bloemen... Komende herfst en winter mag het haar met van alles versierd worden voor een vrouwelijk of grappig effect.

Trend 8: Witblond

Geen blond, maar bijna wit haar is de nieuwste haartrend. Dit engelachtige haar was op de catwalk onder andere te zien bij Chloé, Blumarine en Chanel.

Haartrends voor komend najaar