AMSTERDAM - De nieuwe hoofdontwerper van modehuis Dior is wellicht gevonden in de Amerikaan Marc Jacobs.

De partijen zijn volgens modevakblad Women's Wear Daily in gesprek over een deal. Het gaat om geruchten die Dior noch Jacobs' huidige werkgever Louis Vuitton kon bevestigen.

Het Franse modehuis Dior zoekt al zes maanden naar een geschikte vervanger voor John Galliano. Die werd in februari gearresteerd omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan bedreiging en antisemitisme.

Risicoloos

Marc Jacobs ontwerpt niet alleen voor Louis Vuitton, maar geeft sinds 1993 ook leiding aan zijn eigen mode-imperium. De 48-jarige ontwerper wordt door mode-insiders gezien als een veilige keuze. LVHM, het moederbedrijf van zowel Dior als Louis Vuitton, weet volgens hen wat voor vlees het in de kuip heeft als het voor Jacobs kiest.

Naast zijn commerciële succes is Jacobs voor Dior relatief risicoloos omdat hij mentaal en emotioneel stabiel lijkt.

Zelfmoord

De modewereld werd de laatste jaren opgeschrikt door meerdere incidenten. Naast het incident met Galliano, die naar eigen zeggen kampte met een verslaving aan alcohol en medicijnen, pleegde topontwerper Alexander McQueen vorig jaar zelfmoord.

De afgelopen maanden werden ook andere ontwerpers getipt om de creatieve leiding bij Dior over te nemen. Zo werd Sarah Burton, sinds vorig jaar topontwerper bij McQueen, genoemd en viel de naam van rijzende ster Haider Ackermann.