AMSTERDAM - Wat voor schoenen werden er geshowd op de catwalk in Parijs, New York, Londen en Milaan? In ieder geval zijn de puntschoen en blokhak weer terug van weggeweest. Styletoday geeft trendinspiratie voor komend najaar.

Trend 1: Puntschoen

De puntschoen is dit najaar weer terug van niet zo lang weggeweest. De schoenen zijn vooral in het zwart gespot, met sterren zoals bij Dolce & Gabbana of in pastel zoals bij Valentino.

Trend 2: Blokhak

De blokhak vervangt dit najaar de dunne hak. Hij wordt naast de effen kleuren zwart, bruin en wit ook veel met andere trends gecombineerd, zoals loaferdetails en slangenprint.

Trend 3: Derbies

Derbies, ofwel mannenschoenen, zijn dit najaar een trend bij vrouwen. Ze zijn er in donkere kleuren of felle kleuren, zoals de kleur rood gezien bij G-Star.

Trend 4: Loaferdetails

De loaferdetails zijn ook veelvuldig gezien op de catwalk, met een blokhak of plat zoals Gooische mannen de schoenen dragen. De kleuren zijn vooral donker. Gezien bij onder andere Yves Saint Laurent en Cavalli.

Trend 5: Meters veters

Op de lange laarzen van komend najaar zitten meters veters. Gelukkig zijn de veters ook in lage laarzen te zien en hebben ze vaak nog een rits aan de zijkant waardoor de veters er gewoon voor de sier zitten.

Trend 6: Colour blocking

De colour blocking trend is niet alleen terug te zien in de mode, ook de schoenen zijn een en al kleur. Een felle kleur wordt gecombineerd met een rustige kleur. Alberta Ferretti gebruikt alleen felle kleuren.

Trend 7: Enkelbandje

De schoen met het enkelbandje wordt vooral gedragen onder vrouwelijke jurken en rokken. De kleuren zijn pastel of zwart. Gezien bij onder andere Lanvin, Miu Miu en Elie Saab.

Trend 8: Slangenprint

Niet alleen bij de mode en tassen is de slangenprint te zien, ook de schoenen mogen er aan geloven.

Schoenentrends komend najaar