AMSTERDAM - Wat voor make-up looks werden er geshowd op de catwalk in Parijs, New York, Londen en Milaan? In ieder geval felle kleuren. Styletoday geeft trendinspiratie voor komend najaar.

Trend 1: Kattenogen

De eyeliner kwam voor dit najaar opvallend vaak terug. Als subtiel lijntje of als Anna Sui geïnspireerd op de jaren '60: een fijn lijntje dat doorloopt tot de arcadeboog, langs de onderste wimperrand en met een dikke lijn onder het oog. Vooral Lanvin en Moschino pakken de trend groots aan. Ze creëren op de catwalk ware cat eyes.

Trend 2: Blush

Bij Versace, Stella McCartney, Givenchy en Prada werd veel blush gebruikt. Roze voor een meisjesachtige look of taupe voor een naturel look.

Trend 3: Minder is meer

Dik opgemaakte ogen, lagen foundation en een opvallende lippenstift. Het hoeft allemaal niet meer: Less is more is helemaal terug dit najaar!. Een subtiele glans op de lippen en een licht aangebrachte mascara is voldoende voor een mooie make-up look.

Trend 4: Kleuren

Ontwerpers als Vivienne Westwood, Jeremy Scott en Louise Gray lijken van kleur niet genoeg te krijgen. Van knallende oogschaduw tot kleurrijke lippenstift en rode strepen als blusher. Of gewoon alles bij elkaar.

Trend 5: Rode lippenstift

Ook de rode lippenstift was volop te zien op de catwalk. De kunst is wel het zo neutraal mogelijk te houden. Alleen de lippenstift mag knallen.

Trend 6: Opvallende wenkbrauwen

Prada, Balenciaga, Alexander Wang, Diane von Furstenberg bevestigen de trend: de wenkbrauwen mogen dit najaar groot, dik, aangezet en opvallend zijn.

Make-up trends komend najaar