'Vrouwen net zo goed in klussen als mannen'

AMSTERDAM - Bijna driekwart van de vrouwen vindt dat ze even goed of zelfs beter is in doe-het-zelf-klussen dan haar man.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse doe-het-zelf-gigant B&Q, waarbij 2.000 vrouwen werden ondervraagd. Van de 60 procent die een relatie heeft, zegt een derde meer klusjes te doen in huis dan haar partner.

Daarnaast is het aantal vrouwen met een eigen woning toegenomen. Een op de vijf huishoudens bestaat uit single vrouwen. Die zijn dus op zichzelf aangewezen met de klusjes in huis, aldus Daily Mail.

Klus-uren per week

De helft van alle vrouwen is tussen de een en vijf uur per week bezig met kleine klussen in huis. Sommige vrouwen vinden zelfs dat zij hier beter in zijn dan hun partner. Een vijfde van de vrouwen geeft aan tussen de zes en tien uur per week te besteden aan thuis klussen. Bij bijna vier op de tien is dat, omdat ze net een huis gekocht heeft.

Basisklussen

Tweederde van de vrouwen zegt liever eerst zelf te willen proberen om de basistaken uit te voeren, voor ze iemand om hulp vraagt. Vrouwen lijken bovendien minder moeite te hebben met de basisklussen dan met complexe constructies of elektrisch onderhoud.

82 procent zegt goed te zijn in schilderen, 79 procent vervangt zelf een kapotte lamp en 77 procent houdt zich bezig met behangen. 47 procent vindt het leuk om meubels in elkaar te zetten en 46 procent vervangt zelf een zekering.

Lees meer over:
Tip de redactie