AMSTERDAM - De geluiden die een vrouw tijdens de seks maakt hebben niets te maken met haar eigen orgasme, maar des te meer met het orgasme van haar partner.

Volgens onderzoek van de universiteit van Central Lancashire maakt een vrouw meestal geluid voorafgaand aan haar eigen hoogtepunt of tijdens dat van haar partner, in plaats van tijdens haar eigen orgasme.

De resultaten zijn gebaseerd op een analyse van 71 vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar, zo meldt Daily Mail.

De onderzoekers wilden weten of de geluiden die vrouwen in bed maken worden veroorzaakt door een orgasme of juist helemaal niets met het klaarkomen te maken hebben. Elke vrouw beantwoordde een aantal vragen over haar seksuele gedrag, met onder andere details over hoe ze haar hoogtepunt bereikt en op welk moment ze meestal geluid maakt.

Manipulatie

De meeste vrouwen komen klaar tijdens het voorspel, maar drukken hun genot in woorden uit tijdens het orgasme van hun partner. Hiermee proberen vrouwen het gedrag van mannen te manipuleren.

“De gegevens laten duidelijk zien dat er geen verband is tussen het moment waarop een vrouw een orgasme heeft en de geluiden die zij in bed maakt”, schreven de onderzoekers. “Vrouwen zijn zich gedeeltelijk bewust van de geluiden die ze maken, dit doen ze om het gedrag van de man te manipuleren in haar eigen voordeel.”

”Vrouwen gebruiken hun stem tijdens seks niet om hun eigen plezier uit te drukken, maar om de man naar zijn hoogtepunt te helpen”, vertelt dr. John Grohol, oprichter van de website Psych Central.