AMSTERDAM - Voor John Galliano was het maken van de trouwjurk van Kate Moss zijn 'creatieve rehab'.

Dat verklaart de flamboyante mode-ontwerper, die begin dit jaar bij Dior ontslagen werd vanwege racistische en antisemitische uitspraken, in het septembernummer van Vogue. Moss zou zijn creatieve krachten opnieuw hebben aangewakkerd nadat hij was behandeld voor zijn verslaving aan drank, slaappillen en valium.

Aanmoediging

“Kate dwong me om weer John Galliano te zijn. Ik kon geen potlood vasthouden. Het ontwerpen van de trouwjurk was mijn 'creatieve rehab' deze zomer.” Volgens Galliano werd zijn ‘rehab’ uitgebreid doordat Moss hem ook nog vroeg om een dosis moed voordat ze het ja-woord ging geven.

Moss vertelt in Vogue dat ze een trouwjurk van Galliano wilde omdat zijn kleding haar gelukkig maakt. “Ik draag al jaren zijn jurken en ik voel me er erg comfortabel in. Toen ik zijn bruidsjurk aan had, was ik echt blij. Ik vergat alles om me heen”, aldus het supermodel.

Staande ovatie

Op de bruiloft bedankte de vader van Moss de ontwerper nog voor de mooie jurk, waarop een staande ovatie van de gasten volgde. Volgens een journalist van Vogue liet Galliano daarbij zijn tranen de vrije loop. De ontwerper staat nog een gevangenisstraf van maximaal zes maanden te wachten en een boete van 22.500 euro. Het vonnis wordt op 8 september bepaald.