KOPENHAGEN - Kleding van de merken Inwear, Cottonfield en Part Two bevatten kankerverwekkende en allergie opwekkende stoffen en moeten daarom worden teruggebracht naar de winkels.

Dat bevestigde een woordvoerder van IC Company donderdag tegenover het ANP.

De kleding van het Deense IC Company bevat hoge waarden zuren, nikkel en zogenoemd chroom-6.

In Nederland wordt de kleding verkocht in eigen winkels, grote warenhuizen, webshops en door postorderbedrijven.

Wehkamp

De kleding wordt onder meer verkocht bij Wehkamp en via negen winkels van Inwear in Utrecht, Den Haag, Breda, Haarlem, Amsterdam, Eindhoven, Schiphol, Maastricht en Amersfoort. Part Two wordt via 69 verkooppunten verkocht in Nederland.

Het gaat om 38 gerafelde, lederachtige armbanden van Part Two, 223 paarskleurige jurken (twee soorten) van Inwear en twaalf cremekleurige, stevige blouses met paletten van Cottonfield. Van de armbanden zijn er inmiddels al 26 teruggestuurd naar het Deense bedrijf. Een vijfde product was niet in Nederland of is op tijd teruggehaald.

Een deel van de genoemde kleding van IC Companys kan hoge waarden zuren, nikkel en zogenoemd chroom-6 bevatten. Wehkamp zegt dat de bewuste producten niet in zijn assortiment waren.

IC Company heeft nog niet laten weten hoe de verhoogde gifwaarden in het materiaal terechtkwamen. Het probleem kwam tijdens een steekproef aan het licht.